Трайното отслабване е възможно

traino-otslabvaneОтслабването отдавна не е само естетически въпрос. То е въпрос на здраве и успех в кариерата и личните отношения. Въпреки това повечето хора са с наднормено тегло, а голяма част от хората със сериозно затлъстяване не предприемат никакви мерки за отслабване. Причините са много, като една от тях са диетите, които тези хора са следвали през годините без успех. Отчаянието, безсилието и нежеланието за полагане на повече усилия са често срещано явление при пълните хора. Това може да се промени с помощта на дипломирани специалисти в дебелариум. Тази омразна за всеки пълен човек дума, всъщност може да постави началото на един нов живот.

Вярно е, че десет дни или две седмици няма да направят чудеса, няма как натрупвани с години телесни мазнини да се стопят с магическа пръчка. За това време обаче може да се задвижи процес за изхвърляне на токсините, намаляване на теглото и приучване към начин на живот, който не позволява напълняване. Оказва се, че не е толкова трудно да се свалят килограмите, ако човек е мотивиран за това. Много диети позволяват да се свалят няколко килограма, след което настъпва застой и човекът се предава. Счита, че усилията му са напразни и няма смисъл да се мъчи да отслабва. Всъщност, след този период, който може да е седмица или две отново настъпва процес на отслабване, който обаче трябва да се провокира, за да се получи. Престоят в дебелариум може да се превърне в повратна точка за целия живот на пълния човек.

Заедно с вталяването идват много ползи, те влизат в живота някак тихо, неусетно. Първото е положителното влияние върху здравето. Сърцето се натоварва по-малко, кръвното се понижава, изчиства се кожата. Движенията стават по-леки, а когато дойде момента, да се купуват нови, по-тесни дрехи, човек се чувства въодушевен. Това ще се случи само ако мотивацията не се загуби някъде по пътя към мечтаната фигура. Тук са полезни запознанствата и приятелствата, създадени в дебелариум. Хората с еднакви проблеми си помагат и то много по-ефективно, защото разговорите за диети и спорт със слаби колеги и приятели, които не могат да влязат в чуждата кожа често е стресиращо.

Преди да започне диета, всеки трябва да знае дали тя е подходяща за него. Това се получава с помощта на квалифициран диетолог. Ако диетата на някой приятел му е помогнала да свали пет килограма, то това не означава, че тя е подходяща за всички останали. Пълните хора имат заболявания, здравословни оплаквания и не на последно място имат психически страдания, които могат да се влошат от неподходяща диета. Например, на всички отслабващи се внушава колко е полезно да консумират грейпфрут. Този плод обаче е вреден при приема на някои лекарства, като пречи на нормалното им усвояване от организма и може да причини сериозни проблеми. В добрия дебелариум се отчитат тези особености и се изготвя индивидуален режим за всеки. Там не се говори за диети, а за режим на хранене и двигателна активност, които могат да променят не само физиката, но и мисленето, което води до по-добър начин на живот.

Leave a Reply