Отслабването в дебелариум

otslabvane-v-debelariumВсеки човек с възрастта натрупва килограми, от които не успява да се избави. Отначало се заформя коремче, но си казва, че е нищо особено, лесно ще го свали. После обаче вместо отслабване, идват още килограми и още, и още. В един момент чувството на безизходица надделява и човек неусетно изпада в депресия, която го подтиква още повече да се влюби в сладкото.

Точно това е моментът, в който трябва да светне предупредителен сигнал. Ако в този момент, човек отиде в някой добър дебелариум, в който да се срещне с хора, с подобен проблем, нещата може да се обърнат.

Защо точно в дебелариум, не може ли и вкъщи човек да се справи с килограмите? Всъщност може, но не всеки е в състояние да го направи. Това е по силите на онези, които са много добре запознати с храните и влиянието им върху човешкия организъм. Освен колко и какво точно да ядат, те би трябвало да знаят и как да се движат и да изразходват енергия.

Няма смисъл да се лъжем – това го знаят предимно хората, свързани с професионалния спорт и някои единици от шоу бизнеса, за които това е жизнено важно. За всички останали, които четат откъслечна информация в медиите, е невъзможно да се справят сами с отслабването. Не само че не отслабват трайно, но и получават йо-йо ефект, който им качва още повече килограми.

Затова посещението в дебелариум е една добра алтернатива за хората с наднормено тегло. Всеки ходи на почивка веднъж в годината. Защо вместо да се отправи към традиционните курорти, където цял ден ще лежи на плажа или в хотела и вечер ще излезе, уж на разходка, а всъщност ще се намести удобно в някой уютен ресторант.

Всички знаем как става – цял ден уж не закусили, уж на обяд само една салата, а вечерта в ресторанта – ядене на корем и поемане на калории за трима. Това може да се промени – просто човек трябва да се отправи към някой добър дебелариум, за който е чул добри отзиви. Ще похарчи същите пари, а ще се върне олекнал от поне 7-8 килограма.

Да не говорим за лекотата, която ще усеща, след като е изхвърлил толкова много излишни мазнини от тялото си. Е, все пак, нека не се лъжем, че който отива в дебелариум отслабва с магическа пръчка. Там има режим, програма за изразходване на калории, свързана с походи, гимнастика, танци.

Има и диета – това е най-тежката за преодоляване част – всеки е свикнал да яде постоянно и в часовете, в които е приемал храна, корема му ще се бунтува жестоко. Организма не се отказва лесно от навиците си, но който успее да победи сам себе си и да си наложи нови навици, ще си тръгне отслабнал и щастлив. За да не трае щастието кратко, след дебелариума режимът продължава – не толкова строго, но поне дотолкова, че да се задържат постигнатите резултати.

Comments are closed.