Ефективни трикове за отслабване

1248703459_top-10-tricks-to-lose-fat-and-get-ripped-fast_flashКогато в компания хората започнат да обсъждат проблема с наднорменото тегло, повечето казват, че ядат много малко, а пълнеят. Дали може да им се вярва? Всъщност, народът е отговорил на този въпрос с поговорката “Тази шия не е от туршия”. Това на практика е така. Не може човек, който нищо не яде, да трупа постоянно килограми. Заблудата идва от факта, че често похапваме нещо мимоходом без да се замисляме. Затова един полезен трик е воденето на дневник за храната, която приемаме. Ако човек започне да записва всичко, което яде през деня, а вечерта пресметне приетите калории, доста ще се изненада. Тогава ще забележи, че някак между другото е изял пет – шест бонбона, парче сладкиш, чаша газирана напитка… Записването на храната и приетите калории е един много добър начин за контрол и постигане на желания ефект от всяка диета за отслабване.

Друг трик за намаляване на теглото е отпуските да се прекарват в дебелариум. Така се осигурява активна почивка, а след нея човек се завръща вкъщи с няколко килограма по-малко и доста повече самочувствие. Някои хора предпочитат да ходят на едно и също място всяка година, дори си създават приятелства и връзки с хора от различни градове. Това създава много положителни емоции особено когато наближи времето за нова среща на същото място. За други посещението на едно и също място е скучно и те търсят разнообразие. Всеки дебелариум има своите особености, въпреки че целта е една, методите са различни. Дали човек ще се чувства добре зависи от екипа, организацията, кухнята и не на последно място базата за настаняване.

Много наръчници за отслабване постоянно повтарят, че трябва да се спортува, да има двигателна активност на фона на доста ограничено хранене. Това обаче не е по силите на всеки, дори може да се каже, че почти няма пълен човек, който да понася лесно физическите упражнения във фитнеса. Затова те харесват престоя в дебелариум, в който не ги карат да тичат или да правят дълги преходи по стръмни пътеки, а им предлагат леки упражнения и много танци. Така времето минава приятно, без глад и изтощение.

Танците са един ефикасен трик за отслабване, който се практикува с успех от много хора. Те зареждат с емоции, увеличават желанието за живот, сексуалната активност и повишават самочувствието. В групите за танци се създават приятелства и връзки, които са много стимулиращи и мотивиращи. Докато във фитнеса пълните хора се чувстват некомфортно, сред множество слаби и мускулести хора, то с танците не е така. Прилепналите екипи във фитнеса не скриват нищо от несъвършенствата на пълната фигура, а костюмите за танци са красиви, свободно падащи около тялото. Това помага на хората с наднормено тегло да си спестят комплексите и да се чувстват комфортно, докато танцуват и се забавляват. Отслабването с удоволствие е възможно и ефектът от него е най-траен.

Comments are closed.